Home » Marketing

Marketing

 

Bez konkurentske strategije i poznavanja potreba i navika ciljanih kupaca, marketing jednostavno neće biti na strateškom nivou. Putem strateškog marketinga gradimo razliku u odnosu na konkurenciju, fokusirajući se na vaše snage i mogućnosti da pružite bolju uslugu i isporučite više vrednost svojim kupcima. Marketing sadržajem je deo marketing strategije usmeren na stvaranje i distribuciju vrednih, relevantnih i doslednih sadržaja.

Pisanje tekstova za sajt

Pisanje tekstova za sajt

Bilo bi zgodno da na samom početku objasnimo da pisanje za sajt nije tolika umetnost, koliko se svodi na funkcionalnost. I da će, kada pročita ceo tekst, čitalac moći bolje da napiše tekst koji privlači posetioce na sajt, angažuje ih i pokreće na aktivnost.

Marketing miks i tržišni udeo

Kako povećati tržišni udeo

Kada govorimo o povećanju tržišnog udela, pričamo o donošenju kvalifikovanih marketinških odluka koje doprinose zauzimanju bolje tržišne pozicije i rastu ukupne prodaje. Testirajte elemente svog marketing miksa. Ocenite šta radite dobro, a gde ima prostora za poboljšanja. Sagledajte mogućnosti da povećate svoj tržišni udeo.

Konkurentska strategija

Šta je konkurentska prednost

Konkurentska prednost je prednost u odnosu na konkurente stečena sposobnošću ponude veće vrednosti za kupce – bilo nižim cenama ili pružanjem većih pogodnosti. Konkurentska prednost nam omogućava da ostvarimo više prodaje ili superiorne marže u odnosu na svoje tržišne rivale.

Predlog vrednosti

Kako formulisati uverljivi predlog vrednosti

Kako bi ciljanim kupcima uverljivo predočili razloge zašto da nešto kupe od nas, predlogom vrednosti im moramo jasno i nedvosmisleno: istaći glavne koristi koje će kupovinom ostvariti, ukazati im na pozitivne razlike naše ponude u odnosu na ostale i dokazati da možemo isporučiti obećano.

Strateški marketing

Značaj strateškog marketinga za razvoj poslovanja

Strateški marketing je metoda putem koje gradimo razliku u odnosu na konkurenciju, fokusirajući se na svoje snage i mogućnosti da pružimo bolju uslugu i isporučimo više vrednosti svojim kupcima. Cilj strateškog marketinga je da prepoznamo i maksimalno iskoristimo pozitivne razlike koje ističu našu organizaciju naspram konkurencije u očima ciljane javnosti, odnosno potencijalnih kupaca ili potrošača.