KONKURENTSKA I MARKETING STRATEGIJA

Analizirajmo faktore koji utiču na konkurentnost vašeg preduzeća. Prepoznajmo mogućnosti da se izborite sa konkurencijom i definišimo pristup koji će vašu ponudu približiti kupcima.

Analiza tržišta i konkurencije

Naš posao se ne odvija u izolovanom balonu, već u dinamičnom, pa i turbulentnom tržišnom okruženju. Potencijalni kupci mogu svoju potrebu ili problem da reše i kod naših direktnih rivala, ako im se njihova ponuda učini privlačnijom.

Analizom tržišta i konkurencije dolazimo do vrednih uvida u tržišne trendove, spoznajemo potrebe i ponašanje potrošača i sagledavamo aktivnosti konkurencije. Podaci do kojih dođemo, korisni su ne samo za planiranje promotivnih aktivnosti, već i za definisanje ukupne strategije prodaje i marketinga.

Analiza tržišta i konkurencije

RAZMIŠLJATE KAKO DA POVEĆATE PRODAJU?

Zakažite besplatne uvodne konsultacije da razmotrimo mogućnosti za poboljšanje konkurentske i marketing strategije vaše firme.

Konkurentska i marketing strategija

Razvojem strategije prepoznajemo konkurentske prednosti vašeg poslovanja. Zatim, definišemo načine kako da vrednosti za kupce, proistekle upravo iz tih prednosti, delotvorno prezentujemo ciljanoj publici.

Konkurentska strategija vas upućuje kako da se takmičite sa konkurencijom i na koji način da steknete prednost u odnosu na svoje rivale. Da bi proširili posao, nekad vredi razmisliti i o mogućnosti da suzite fokus aktivnosti. Često je bolje da se istaknete u nečemu, onome što je kupcima važno, umesto da pratite konkurenciju u svačemu. Putem strateškog marketinga gradimo razliku u odnosu na konkurenciju, fokusirajući se na vaše snage i mogućnosti da pružite bolju uslugu i isporučite više vrednost svojim kupcima.

Konkurentska i marketing strategija - razvoj
Strategija, sadržaj i dizajn - pozadina

Strateški marketing je usmeren na najznačajnije segmente kupaca, one kojima možete da ponudite najviše vrednosti i od kojih očekujete najviše koristi. Važno je da ciljanim kupcima omogućimo da lako prepoznaju po čemu je vaša ponuda bolja od ponude ostalih dobavljača u vašoj delatnosti. Fokusiranjem na vaše glavne prednosti i potrebe kupaca koje najbolje rešavate, povećavamo i vašu operativnu efikasnost, a time i profitabilnost.

Možemo li pomoći da napravite sajt koji će vam koristiti u razvoju poslovanja?

Kako da zainteresujete ciljane kupce i istaknete prednosti svoje ponude?

Čime da privučete posetioce na sajt i podstaknete ih na željenu aktivnost?