Konkurentska i marketing strategija

Analizirajmo faktore koji utiču na konkurentnost vašeg preduzeća. Prepoznajmo mogućnosti da se izborite sa konkurencijom i definišimo pristup koji će vašu ponudu približiti kupcima.

Analiza tržišta i konkurencije

Analizom tržišta i konkurencije dolazimo do vrednih uvida u tržišne trendove. Spoznajemo potrebe i ponašanje potrošača i sagledavamo aktivnosti konkurencije. Dobijeni podaci služe, ne samo za planiranje izrade sajta i promotivnih aktivnosti, već i za definisanje ukupne strategije prodaje i marketinga.

Strategija, sadržaj i dizajn - pozadina

Preuzmite besplatni vodič za planiranje izrade sajta!

Konkurentska strategija i strateški marketing

Razvojem strategije prepoznajemo konkurentske prednosti vašeg poslovanja. Cilj je da maksimalno iskoristimo pozitivne razlike koje vaše preduzeće ističu u odnosu na konkurenciju u očima potencijalnih kupaca i da definišemo načine kako da te prednosti najbolje prezentujemo ciljanoj publici.

Konkurentska strategija i strateški marketing

Konkurentska strategija nas upućuje kako da se takmičimo sa konkurencijom i na koji način da steknemo prednost u odnosu na svoje rivale. Da bi proširili posao, nekad vredi razmisliti i o mogućnosti da suzite fokus aktivnosti. Često je bolje da se istaknete u nečemu, onome što je kupcima važno, umesto da pratite konkurenciju u svemu i svačemu. Putem strateškog marketinga gradimo razliku u odnosu na konkurenciju, fokusirajući se na vaše snage i mogućnosti da pružite bolju uslugu i isporučite više vrednost svojim kupcima.

Strategija i analiza tržišta i konkurencije

Strateški marketing je usmeren na najznačajnije segmente kupaca, one kojima možete da ponudite najviše vrednosti i od kojih očekujete najviše koristi. Važno je da ciljanim kupcima omogućimo da lako prepoznaju po čemu je vaša ponuda bolja od ponude ostalih dobavljača u vašoj delatnosti. Fokusiranjem na vaše glavne prednosti i potrebe kupaca koje najbolje rešavate, povećavamo i vašu operativnu efikasnost, a time i profitabilnost.

Možemo li pomoći da napravite sajt koji će vam koristiti u razvoju poslovanja?

Kako da zainteresujete ciljane kupce i istaknete prednosti svoje ponude?

Čime da privučete posetioce na sajt i podstaknete ih na željenu aktivnost?