Konkurentska i marketing strategija

Analizirajmo faktore koji utiču na konkurentnost vašeg preduzeća. Prepoznajmo mogućnosti da se izborite sa konkurencijom i definišimo konkutentsku i marketing strategiju tako da vašu ponudu približimo kupcima.

Analiza tržišta i konkurencije

Analizom tržišta i konkurencije dolazimo do vrednih uvida u tržišne trendove. Spoznajemo potrebe i ponašanje potrošača i sagledavamo aktivnosti konkurencije. Dobijeni podaci ne služe samo za planiranje izrade sajta i promotivnih aktivnosti, već i za unapređivanje ukupne strategije prodaje i marketinga.

Strategija, sadržaj i dizajn - pozadina

Testirajte snagu svog marketing miksa!

Konkurentska strategija i strateški marketing

Razvoj strategije baziramo na konkurentskim prednostima vašeg poslovanja. Cilj planiranja je da maksimalno iskoristimo pozitivne razlike koje u očima potencijalnih kupaca ističu vaše preduzeće u odnosu na konkurenciju. Na osnovu konkurentske strategije razvijamo i strateški marketing plan, da definišemo načine kako da te prednosti najbolje prezentujemo ciljanoj publici.

Konkurentska strategija i strateški marketing

Konkurentska strategija vas upućuje kako da se takmičite sa konkurencijom i na koji način da steknete prednost u odnosu na svoje rivale. Da bi proširili posao, nekad vredi razmisliti i o mogućnosti da suzite fokus aktivnosti. Često je bolje da se istaknete u nečemu, onome što je kupcima važno, umesto da pratite konkurenciju u svemu i svačemu. Putem strateškog marketinga gradimo razliku u odnosu na konkurenciju, fokusirajući se na vaše snage i mogućnosti da pružite bolju uslugu i isporučite više vrednost svojim kupcima.

Strategija i analiza tržišta i konkurencije

Strateški marketing je usmeren na najznačajnije segmente kupaca, one kojima možete da ponudite najviše vrednosti i od kojih očekujete najviše koristi. Važno je da ciljanim kupcima omogućite da lako prepoznaju po čemu je vaša ponuda bitno bolja od ponude ostalih dobavljača u istoj delatnosti. Fokusiranjem na glavne prednosti vaše ponude i potrebe kupaca koje najbolje rešavate, povećavate i svoju operativnu efikasnost, a time i profitabilnost.

Možemo li pomoći da napravite sajt koji će vam koristiti u razvoju poslovanja?

Kako da zainteresujete ciljane kupce i istaknete prednosti svoje ponude?

Čime da privučete posetioce na sajt i podstaknete ih na željenu aktivnost?