Redizajn sajta

Redizajn sajta radimo da veb-sajt dobije moderniji izgled, kvalitetniji sadržaj i bolje performanse, čime će privlačnost i produktivnost novouređene internet prezentacije značajno da poraste.

redizajn sajta

optimizacija sajta

Kako se neko poslovanje razvija i raste, tako mora i njegov sajt. Redizajnom unapređujemo sajt da bolje ostvaruje rezultate i ispunjava ciljeve zbog kojih je postavljen.

Analiza sajta

Analiziramo vaše potrebe i stanje vašeg sadašnjeg sajta.

Definišemo kako da redizajniranim sajtom najbolje odgovorimo sve većim zahtevima posetilaca i rastućim potrebama vašeg poslovanja.

Redizajn sajta

Ono što je koliko juče bilo privlačno i moderno, već danas može izgledati zastarelo i neuverljivo.

Uređujemo sadržaj i razvijamo dizajn u skladu sa definisanim ciljevima i namenom sajta.

Optimizacija sajta

Vaš novi sajt ne treba da bude samo lepši, već i bolji i brži od starog. Zato uz redizajn radimo i SEO optimizaciju sajta.

Tako povećavamo vidljivosti sadržaja u pretragama i privlačnost vašeg sajta za posetioce.

Domen sajta

Domen je najkritičnija komponenta vašeg prisustva na internetu. Vlasnik domena kontroliše pristup sajtu, e-pošti, internet prodavnici…

Mnogi mali biznisi prepuštaju kontrolu nad svojim domenom agenciji koja im pravi sajt, jednostavno zato što nisu upućeni u to kako da urade proces registracije.

Dosta je poslova u vezi izrade sajta koje treba prepustiti digitalnoj agenciji. Međutim, preporuka je da klijenti uvek zadrže kontrolu nad sopstvenim domenima.

Ako ste dali agenciji da kontroliše, ili čak da registruje domen na svoje ime, prvi korak u redizajniranju sajta je preuzimanje vlasništva i kontrole nad sopstvenim domenom.

Izbor hostinga za redizajn sajta

Hosting sajta

Sajt je ogledalo vašeg poslovanja na internetu. Svaka firma želi da ostavi što bolji utisak i trudi se da pridobije kupce odličnim dizajnom, korisnim sadržajem i dobrim performansama svog sajta.

Međutim, ako ste izabrali loš hosting za svoj sajt, „džaba ste krečili“.

Kada odlučite da napravite redizajn svog sajta, pre nego što se prepustite kreativnom razmišljanju, proverite da li je hosting na kojem ga držite dovoljno dobar za to što želite da postignete.

Izbor odgovarajućeg hostinga pomoći će da poboljšate performanse i rangiranje svog sajta u rezultatima pretraga, te tako doprete do što više korisnika.

Planiranje izrade sajta

Kada redizajnirati sajt

Jednostavno rečeno, redizajn sajta se radi kada vaš postojeći sajt ne doprinosi razvoju poslovanja koliko bi trebao. Praktično, sajt je potrebno redizajnirati kada:

 • Dizajn vašeg sajta deluje zastarelo, nedosledno ili se jednostavno ne dopada vašim ciljnim klijentima;
 • Vašem sajtu je potrebno dugo da se učita ili ga pretraživači kažnjavaju zbog problema sa performansama;
 • Kupci kojima prodajete su se promenili od kada je sajt napravljen;
 • Sadržaj na vašem sajtu je zastareo i nije ažuriran mesecima (možda čak i godinama!);
 • Proizvodi ili usluge prikazani na sajtu više ne odražavaju vašu trenutnu ponudu;
 • Postovi i stranice vašeg sajta su slabo posećeni i ne ostvaruju konverzije;
 • Navigacija sajta je teška za korišćenje i ima previše opcija;
 • Važne stranice imaju visoke stope odbijanja/izlaska i nisko prosečno trajanje sesije.
Redizajn sajta

Kako redizajnirati sajt

Redizajnira se tako da novi sajt napravimo privlačnijim i produktivnijim od sadašnjeg, kako bi vam pomogao da ostvarite bolje poslovne rezultate:

 • Prvo moramo da razjasnimo šta je vašem preduzeću potrebno i kako se vaš sajt uklapa u tu jednačinu;
 • Zatim treba malo da istražimo ko su vaši kupci, kako koriste vaš sajt i kakvi su sajtovi vaših konkurenata;
 • Vreme je da ispitamo upotrebljivost, performanse i pristupačnost vašeg postojećeg sajta da bi pronašli problematična područja i rešenja za poboljšanja;
 • Pre nego što pređemo na dizajn, treba da uredimo postojeći i pripremimo novi sadržaj i strukturu sajta;
 • Konačno je došlo vreme za samo uređivanje i dizajniranje novog sajta;
 • Nakon dizajniranja, dobro je testirati sve stranice na različitim uređajima, pregledačima i veličinama ekrana.
 • Kada su svi problemi rešeni, još malo optimizujemo sajt za brzo učitavanje i spremni smo za podizanje vašeg novog sajta na internet.

Redizajn sajta po meri

Redizajn sajta po meri je pristup kojim se smanjuju troškovi, vreme i rizik tradicionalnog veb-dizajna. Baziran je na Growth-Driven Design metodologiji. Optimalni rezultati se postižu detaljnom analizom podataka i potreba, te kontinuiranim razvojem i unapređenjem sajta.

Dizajn po meri

Cilj ovog pristupa redizajnu je da brzo napravimo sajt koji izgleda i radi bolje od onoga koji imata danas i koji možete lako osvežavati i nadograđivati u skladu sa potrebama i razvojem svog poslovanja. Ulaganja u idejama, vremenu i novcu usklađuju se sa rezultatima i koristima koje ostvarujete od svog sajta.

Izrada posećenog sajta