Home » Izrada sajta

Izrada sajta

Izrada sajta je spoj umetničke kreativnosti sa funkcijom i svrhom. Funkcionalni veb-dizajn je usmeren na kreiranje pozitivnog korisničkog iskustva posetilaca i realizaciju ciljeva zbog kojih je sajt napravljen.

Izrada sajta u 10 koraka

Izrada sajta u 10 koraka

Detaljna specifikacija potreba i temeljno planiranje izrade sajta naročito su važni da se izbegne gubljenje vremena i trošenje novca na pogrešna rešenja. Ovaj mali vodič za izradu sajta treba da vam pomogne u sagledavanju procesa i planiranju zadataka.

Namera pretraživanja

Namera pretraživanja

Funkcija veb-sajta se ostvaruje u interakciji sa posetiocima. Bez posetilaca, sajt je bezvredan. Ako hoćemo da nam sajt bude posećen, naš zadatak je da ciljanim internet korisnicima ponudimo sadržaje koje traže, u formatu koji žele. Da bi smo u tome bili uspešni, moramo prethodno razumeti kako i zašto korisnici pretražuju internet.

Optimizacija sajta

Optimizacija ukratko

Optimizacija je potrebna za bolje rangiranje sadržaja sajta u rezultatima pretrage. Ipak, optimizacija se radi pre svega zbog korisnika sajta. Jedan od tih korisnika je i Google, koji pomaže drugim korisnicima da otkriju sadržaj vašeg sajta.

SEO

Obavezni SEO – mali vodič za optimizaciju sajta

Da bi bio pristupačan, sajt prvo moramo optimizovati tako da ga korisnici mogu pronaći putem pretraživača. Zatim, sajt trebamo urediti tako da bude privlačan i vredan za korisnike. Optimizacija sajta je u osnovi skup smernica koje nam pomažu da sadržaje sajta učinimo prepoznatljivim za pretraživače, kao i prijemčljivim za korisnike, a time i produktivnim za vlasnike.