Politika upotrebe kolačića


Na sajtu evidid.rs ne koristimo intruzivne kolačiće da bismo prikupljali Vaše lične podatke. Koristimo standardne kolačiće trećih strana, kao što je Google Analytics, da bismo pratili posete našem sajtu i pribavili statističke informacije na generalnom nivou.

Kolačić se postavlja na Vaš uređaj u trajanju koje nije duže od perioda definisanog u odeljku „Kolačići koji se koriste na sajtu evidid.rs“. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koje vaš internet pretraživač skladišti na vašem uređaju. Pomoću kolačića pratimo broj poseta sajtu, kako korisnici pristupaju sajtu i ponašanje korisnika na stranicama sajta, ali ne pratimo niti prikupljamo lične podatke korisnika.

Kako upravljati kolačićima

Kada budete prvi put posetili naš Sajt, prikazaće vam se baner koji će vam pružiti uvodne informacije o kolačićima i link do ove Politike o upotrebi kolačića. Takođe će Vas obavestiti i da nastavkom kretanja kroz sajt pristajete na postavljanje kolačića na Vašem uređaju.

Ukoliko niste prilagodili podešavanja na Vašem pretraživaču tako da odbija kolačiće, naši sistemi će postaviti kolačiće svaki put kada budete posetili sajt.

Možete odbiti da prihvatite kolačiće aktiviranjem podešavanja na vašem internet pretraživaču koje vam omogućuje da odbijete skladištenje kolačića. Možete i naknadno izbrisati kolačiće iz Vašeg internet pretraživača, sledeći opcije podešavanja u Vašem internet pretraživaču. Ovo će ukloniti sve detalje iz kolačića.

Kolačići trećih strana

Tokom kretanja po sajtu možete primetiti i sadržaje koji potiču od trećih strana. Mi vam takođe možemo ponuditi mogućnost da se dodatno angažujete u saradnji sa nama i podelite informacije sa drugima korišćenjem društvenih mreža kao što su Facebook i LinkedIn. Ovi linkovi se dodaju kako bismo mogli da Vas informišemo o sadržajima koje možete smatrati relevantnim ili zanimljivim. Ovo može rezultirati time što će pružaoci usluga, koji su u ovom slučaju treća strana, postaviti na Vaš uređaj dodatne kolačiće nad kojima mi nemamo nikakvu kontrolu. U skladu sa tim, savetujemo vam da proverite sajtove takvih trećih strana i njihove politike o privatnosti kako biste se dodatno informisali o njihovim kolačićima i tome kako njima možete upravljati.

Kolačići koji se koriste na sajtu evidid.rs

U daljem narednoj tabeli sledi spisak kolačića koji se koriste na sajtu evidid.rs, uključujući i detalje o njihovoj svrsi i druge informacije koje možete smatrati korisnim. Imajte u vidu da, ukoliko izaberete da preko evidid.rs pristupite sajtovima trećih strana, navedeni kolačići možda ne predstavljaju sveobuhvatan spisak.

Naziv kolačićaVreme istekaOpis
_gid24 sataOvaj kolačić je instalirao Google Analitics. Kolačić se koristi za čuvanje informacija o tome kako posetioci koriste sajt i pomaže u kreiranju analitičkog izveštaja o tome kako radi veb lokacija. Prikupljeni podaci, uključujući broj posetilaca, izvor odakle dolaze i stranice su posetili, su u anonimnom obliku.
_ga2 godineOvaj kolačić je instalirao Google Analitics. Kolačić se koristi za izračunavanje podataka o posetiocima, sesiji, kampanji i praćenju korišćenja sajta za analitički izveštaj. Kolačići čuvaju podatke anonimno i dodeljuju nasumični broj koji identifikuje jedinstvene posetioce.
_gat1 minutaIdentifikacioni kod sajta za praćenje poseta.

Izmene ove politike

Evidid marketing zadržava pravo da ažurira ili izmeni ovu Politiku upotrebe kolačića u bilo kom trenutku. Sve značajne promene objavićemo na ovom sajtu.

Datum poslednjeg ažuriranja: 6. 1. 2020.