Praktični veb-dizajn - izrada funkcionalnog sajta

Sajt treba da ostvaruje rezultate zbog kojih je napravljen. Praktični veb-dizajn je orijentisan na bolje korisničko iskustvo posetilaca sajta i na ostvarivanje poslovnih ciljeva zbog kojih pravite sajt.

Izrada sajta

Izrada sajta je spoj umetničke kreativnosti sa funkcijom i svrhom. Jedna od najvećih zamki u izradi veb-sajtova je fokusiranje na to kako ga napraviti, pre nego što definišemo zašto ga napraviti. Mnoge lepo dizajnirane internet prezentacije ne donose rezultate, jer ne rešavaju probleme do kojih je posetiocima stalo.

Izrada sajta u Wix-u i WordPress-u
Planiranje izrade sajta

Izrada sajta može biti vrlo dugotrajan i skup proces. Postoje stotine opcija za svaku odluku koju moramo doneti – od izbora platforme na kojoj ćemo praviti sajt, do odabira funkcionalnih dodataka i konačnog izgleda sajta. Svaki projekt izrade sajta je jedinstven po svojim ciljevima, izazovima i konačnim rešenjima. Detaljna specifikacija potreba i temeljno planiranje procesa izrade pomažu nam da sprečimo gubljenje vremena i trošenje novca na neproduktivna rešenja.

Preuzmite besplatni vodič za planiranje izrade sajta!

Optimizacija sajta - SEO

SEO je skup postupaka kojima sajt poboljšavamo po svim parametrima – tehničkim i sadržajnim. Tako se sadržaj sajta bolje rangira u rezultatima pretrage i više izlazi u susret rastućim zahtevima korisnika. Pravilno optimizovan sajt je pristupačan za posetioce, a samo posećen sajt ostvaruje rezultate zbog kojih je postavljen.

SEO
Koristi od strateškog planiranja - veb-sajt razvijamo na temelju potreba

Visoko pozicioniran sadržaj u rezultatima pretrage nije sam po sebi cilj, već način kako da povećamo posećenost sajta kroz veću privlačnost i izloženost ciljanim korisnicima. SEO se ne svodi na puko tehničko zadovoljavanje kriterijuma za rangiranje u pretragama. Optimizaciju, pre svega, radimo zbog korisnika, dakle ljudi zbog kojih smo sajt i napravili. Uloga veb-sajta ostvaruje se isključivo u interakciji sa posetiocima. Bez posetilaca – sajt je bezvredan, bez obzira na to koliko je lepo dizajniran.

Šta nameravate da postignete izradom sajta i kako planirate da to ostvarite?

Kako da zainteresujete ciljane kupce i istaknete prednosti svoje ponude?

Možemo li pomoći da napravite sajt koji će vam koristiti u razvoju poslovanja?